نخستین نشست سال 1392


به آگاهی یاران ارجمند انجمن مثنوی پژوهان ایران می رساند نخستین نشست انجمن در سال نو آدینه 16 فروردین 1392 از ساعت 9 بامداد در محل تالار اجتماعات بانک کارآفرین واقع در خیان نظر غربی برگزار خواهد شد.

حضور پر ارج تان را در این نشست گرامی می داریم.

روابط عمومی انجمن مثنوی پژوهان ایران

شادباش نوروزی

عالم چهار فصلست فصلی خلاف فصلی

با جنگ چار دشمن هرگز قرار ماند


پیش آ بهار خوبی تو اصل فصل‌هایی

تا فصل‌ها بسوزد جمله بهار ماند

 

پیشاپیش فرا رسیدن سال نو، روز جهانی نوروز و آمدن بهار را به دوستداران فرهنگ پر ارج ایران زمین شادباش می گویم.

 

علی عربیان

دبیر انجمن مثنوی پژوهان ایران

درگذشت استاد حسن لاهوتی عضو افتخاری انجمن مثنوی پژوهان ایران


حسن لاهوتی، مترجم و مولوی پژوه، درگذشت.

استاد حسن لاهوتی شامگاه ۱۷ اسفند بر اثر سرطان ریه و در پی یک دوره بیماری طولانی درگذشت. استاد حسن لاهوتی یکی از پرچمداران انجمن مثنوی پژوهان ایران بود. مرگ او ما را سخت متأسف کرد. درگذشت این استاد بزرگ و گرانقدر را که عمری در ارتقاء فرهنگ ایران زمین کوشید، به خانواده، دوستان، شاگردان و جامعه فرهنگی پژوهشی ایران تسلیت می گوییم.

 


درگذشت دکتر جعفریان عضو افتخاری انجمن مثنوی پژوهان ایران

دکتر محمد علی جعفریان

بنیان گذار گنجینه تاریخ طبیعی اصفهان درگذشت

ایران‌نامه- شاهین سپنتا: دکتر محمد علی جعفریان یکی از استادان برتر دانشگاه اصفهان و از چهره های علمی شناخته شده ایرانی در رشته زمین شناسی  29 بهمن ماه 1391 پس از سکته مغزی درگذشت و پیکر او روز چهارشنبه دوم اسفند ماه 91 از محل موزه تاریخ طبیعی اصفهان تا دانشکده زمین شناسی دانشگاه اصفهان تشییع و سپس در قطعه نام‌آوران آرامستان باغ رضوان اصفهان به خاک سپرده خواهد شد. آیین یادبود وی نیز بامداد روز آدینه چهارم اسفندماه در مسجدالمهدی مرداویج برگذار خواهد شد.

دکتر محمد علی جعفریان، درسال 1313 خورشیدی در محمدیه نایین از شهرستان های استان اصفهان در خانواده‌ای کشاورز دیده به گیتی گشود.

او از پنج سالگی به مدت دو سال به مکتب « ملا میرتقی» رفت و خط و خواندن آموخت. سپس به دبستان محمدیه نایین رفت و تحصیلات ابتدایی را تا کلاس چهارم در آنجا گذراند. پس از آن به همراه عموی خود به شیراز رفت و در دبستان حافظ شیراز، دوران ابتدایی را به پایان رساند. سپس برای ادامه تحصیلات در مقطع راهنمایی به نایین بازگشت.

وی دوره دبیرستان را نیز در نایین گذراند و سپس به دانش‌سرای کشاورزی شیراز رفت و در سال 1332 از این دانشسرای دیپلم کشاورزی گرفت. همچنین به پاس تلاش و موفقیت هایش در درس ها به او اجازه داده شد که رشته علوم طبیعی و شیمی را نیز همزمان بخواند ولی از آنجا که بعد از مدتی این دو رشته از هم جدا شدند، وی رشته علوم طبیعی را که شامل زمین شناسی و زیست شناسی بود، برگزید و در سال 1334 از دبیرستان شاپور شیراز دیپلم تجربی گرفت.

 پس از شرکت در در کنکور دانشکده علوم دانشگاه تهران و قبولی در این دانشگاه، به تهران رفت و در سال 1337 خورشیدی موفق به دریافت مدرک کارشناسی علوم طبیعی از دانشگاه تهران شد.

 تلاش مداوم او برای آموختن بیشتر و افزایش دانسته هایش موجب شد که به عنوان دانشجوی ممتاز شناخته شود و موفق به کسب امتیاز بورسیه شود، به همین دلیل به صورت دانشجوی مأمور به تحصیل، به فرانسه اعزام شد.

 وی در سال 1351، مدرک کارشناسی ارشد زمین شناسی را با گرایش «مجموعه های رسوبی» از دانشگاه «کلود برنارد» فرانسه دریافت نمود و دو سال پس از آن در سال 1353 خورشیدی، دوره دکترای خود را در رشته «بیو استراتیگرافی و فسیل شناسی» در دانشگاه لیون به پایان رساند.

ادامه مطلب ...